Matematik

Hurtigt enkelt regnestykke

04. januar 2017 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

Jeg kan slet ikke få dette regnestykke til at gå op:

(3-8/4+3)•(5+1)+6

Først udregner jeg den første parentes og her dividerer jeg 8/4= 2

Og så siger jeg 3-2+3=4

Så den anden parentes: 5+1=6  +6= 12

Så bliver det vel 4•12 som giver 48.

Men når jeg slår regnestykket ind på min lommeregner (jeg skriver det lige ud af landevejen), så skriver den at resultatet bliver 30. Nogen som kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2017 af StoreNord

Du skal skrive:          (3-(8/4)+3)•(5+1)+6


Svar #2
04. januar 2017 af MMLL13

Ja, det bliver 30 på lommeregneren, men hvordan regner jeg det ud i hånden? Hvad gør jeg forkert siden jeg får 48?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. januar 2017 af mette48 (Slettet)

(3-(8/4)+3)•(5+1)+6=

(3-2+3) * 6 +6 =     bemærk at det sidste 6 ikke står inden i en parentes

4 * 6 + 6 =24+6 =30


Svar #4
04. januar 2017 af MMLL13

Det er da også rigtigt, Mette48. Nu forstår jeg. Tusind tak fordi du gad at svare! :)


Skriv et svar til: Hurtigt enkelt regnestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.