Matematik

Hvordan finder jeg f'(x)

12. januar 2017 af SahrarhaS (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej venner. 

Jeg har lidt problemer med det her f(x) og f'(x), så jeg ville lige se, om ikke jeg kunne få lidt hjælp her fra. 

Hvordan finder jeg f'(x) af;

f(x)=x^4+5x


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2017 af mathon

brug
             \left (x^n \right ){}'=n\cdot x^{n-1}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2017 af mathon

så du har:
                    \left (x^4+5x^1 \right ){}'=\left ( x^4\right ){}'+\left (5x^1 \right ){}'=4\cdot x^{4-1}+5\cdot 1\cdot x^{1-1}


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.