Matematik
Den induktive metode
18. januar 2017 af
Bruthos
-
Niveau: A-niveau
Hvordan bruger man den induktive metode i matematikken?
Man går vel fra et eksempel til noget, der er generalt, men kunne I evt. komme med et eksempel, så jeg bedre forstår det.
Svar #1
18. januar 2017 af LeonhardEuler
Se på summen S af tallene fra 1 til n. Du kan observere at for n = 1 er S = 1, for n = 2 er S = 3, for n = 3 er S = 6 ovs.
Hvis man tænker længe nok over det og sammenligner, så kan man komme op med en formel for summen S:
S = n(n + 1)/2
Det er et eksempel på den induktive metode. Du kan så bevise det vha. induktionsaksiomet.
Hvis man tænker længe nok over det og sammenligner, så kan man komme op med en formel for summen S:
S = n(n + 1)/2
Det er et eksempel på den induktive metode. Du kan så bevise det vha. induktionsaksiomet.
Skriv et svar til: Den induktive metode
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
