Matematik

MAT - MEGET VIGTIGT

22. januar 2017 af MaleneHilde (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Er der en venlig sjæl derude som vil hjælpe mig med denne. Den skal afleveres om ikke så længe. Der er vedhæftet et billede.

Mange tak på forånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2017 af peter lind

Det er noget du skal lave i et grafikprogram som for eks. graph


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2017 af MatHFlærer

Hvis du har Nspire eller Maple, så kan du også bruge det. Eller f.eks. GeoGebra. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2017 af EmilAugustStærkær (Slettet)

Du kan downloade GeoGebra, åbne CAS-vinduet og heri skrive:

f(x):=Hvis[0<=x<=40,5000/(1+0.85^x)

Hvis du er "heldig" med teknikken accepterer den også:

N(t):=Hvis0<=t<=40,5000/(1+0.85^t)

Bemærk at du ikke blot kan skrive <= men skal vælge tegnet.

Herefter kan du bede CAS-vinduet om at løse ligningen f(x)=4000 for x eller tegne en linje y=4000 og finde skæringspunktet med grafen for f(x) og dernæst aflæse x-koordinaten til skæringspunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2017 af EmilAugustStærkær (Slettet)

s


Svar #6
23. januar 2017 af MaleneHilde (Slettet)

Jeg har maple. Hvordan laver man ligningen derinde?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2017 af fosfor (Slettet)

Slå "solve" op i maple manualen og erstat indsæt din egen forskrift i eksempelkoden.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2017 af MatHFlærer

Du kan definere funktionen i Maple. Så kan du sætte N(t)=4000  Så kan du skrive solve(N(t)=4000) og så ved Maple hvad den skal gøre. Hvis det er et meget kedeligt tal, så skriv fsolve(N(t)=4000)


Skriv et svar til: MAT - MEGET VIGTIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.