Matematik

Ligningssystemer med komplekse tal

24. januar 2017 af hypernova (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan bestemmer jeg de to komplekse tal x,y\in \mathbb{C}, sådeles at disse to ligningsystemer er opfyldt:

x+\left ( 1+i \right )y=-1

\left ( 1-i \right )x-y=1


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2017 af janhaa

-(1-i)x - (1-i)(1+i)y = 1-i

(1-i)x - y = 1

dvs:

-2y = 1-i

-y = 1

summerer:

-3y = 2 - i

y=-\frac{2}{3}+\frac{1}{3}i

x=-1-\frac{1}{3}i


Svar #2
24. januar 2017 af hypernova (Slettet)

Hvad er idéen med at gange den første ligning med -\left ( 1-i \right ) ?


Svar #3
25. januar 2017 af hypernova (Slettet)

Fandt ud af det, tak for hjælpen. Jeg må dog holde fast ved, at 

x=\frac{1}{3}i


Skriv et svar til: Ligningssystemer med komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.