Kemi

Syre- base kemi

29. januar 2017 af Kamp1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej, hvordan regnes denne opgave?

3 kg KOH(stærk syre) opløses i 500 mL vand. Hvad bliver pH?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2017 af mathon

3 kg KOH (stærk base) opløses i 500 mL vand. Hvad bliver pH?


Svar #2
29. januar 2017 af Kamp1234 (Slettet)

Ja?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2017 af mathon

3 kg KOH \equiv \frac{3000\;g}{56{,}10\;\tfrac{g}{mol}}=53{,}476\; mol

           \left [ OH^- \right ]=\frac{53{,}476\; mol}{0{,}5\;L}=106{,}952\; M       under forudsætning af, at intet vand fordamper.

           pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )

           pH=14+\log\left ( 106{,}952 \right )=16{,}03


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2017 af mathon

korrektion:
                     ved 20°C er opløseligheden 112\;\frac{g}{100\;mL}=1120\;\frac{g}{L}=19{,}964 \; M

dvs:
       under forudsætning af, at intet vand fordamper.

           pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )

           pH=14+\log\left ( 19{,}964 \right )=15{,}3


                     
                    


Skriv et svar til: Syre- base kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.