Matematik

Areal af en femkantet flise:)

31. januar 2017 af Coolboy00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej gutter !

Kunne en af jer, hjælpe med en lille opgave med femkant? 

Mangler sidste opgave og den er ret træls synes jeg... Har vedhæftet en fil herunder. Det er opg C)

Har dog lavet alle andre men er i tvivl om den her.

Håber i kan hjælpe hurtigst muligt:)

Vedhæftet fil: Aflevering.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2017 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2017 af mathon

Vinkel ACE = (120° - 2·45°) = 30°

Arealet af \Delta ACE
                                     A_{ ACE}=\frac{1}{2}\cdot \left | CA \right |\cdot \left | CE \right |\cdot \sin(30^\circ)=\frac{1}{2}\cdot \left (8\sqrt{2} \right )^2\cdot \frac{1}{2}= \frac{1}{2}\cdot 64\cdot 2\cdot \frac{1}{2}=32
 


Svar #3
31. januar 2017 af Coolboy00 (Slettet)

Tusind tak ven:)

Men skal bare bruge arealet af ABCDE:/ Som er lidt tricky..


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. januar 2017 af mathon

Arealet af trekanterne ABC + EDC
                                    A_{ ABC+EDC}=2\cdot \frac{1}{2}\cdot 8 ^2=64

Arealet af femkant ABCDE:

                                    A_{ ABCDE}=64+32=96


anvendt er:
       \left | CA \right |=\left | CE \right |=\sqrt{8^2+8^2}=8\sqrt{2}
       I en ligebenet trekant er vinklerne ved grundlinjen lige store.


Svar #5
31. januar 2017 af Coolboy00 (Slettet)

Mange tak endnu en gang!
You saved my life:))

Skriv et svar til: Areal af en femkantet flise:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.