Matematik

Funktion

31. januar 2017 af sofialarson1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan laver jeg den her opgave? SE BILLAG !


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2017 af mathon

Ekstremum(minimum eller maksimum)

            grafen er en grenopadvendende parabel
            med toppunkt:
                                         \left ( x_T=\frac{-b}{2a}\; ;\; y_T=c-a\cdot \left (x_T \right )^2 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2017 af mathon

eller

                       f{\, }'(x)=\tfrac{1}{2}\cdot x^{2-1}-8\cdot 1\cdot x^{1-1}

ekstremum for x = 4
kræver:
                       f{\, }'(4)=0
 


Svar #4
31. januar 2017 af sofialarson1 (Slettet)

Kan du forklare det lidt mere, forstår det slet ikke ? :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2017 af mathon

rettelse:
                       f{\, }'(x)=\tfrac{1}{2}\cdot2\cdot x^{2-1}-8\cdot 1\cdot x^{1-1}=x-8

                      f{\, }'(4)=4-8=-4

men 
ekstremum for x = 4
kræver:
                      f{\, }'(4)=0
altså har grafen for f(x) ikke ekstremum for x = 4.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.