Fysik

Mekanisk energi

05. februar 2017 af lailakk - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har svært ved nedstående opgave, som omhandler mekanisk energi, da jeg ikke er sikker på mine beregninger. Jeg har i opgave a udregnet den kinetiske energi man skal bruge til at finde den mekaniske energi til 38,44 J.

Dog mangler jeg at finde den potentielle energi, da jeg ikke ved hvad højden er?

(Vi antager i det følgende, at der er tale om et lukket mekanisk system)

En tennisbold bliver ved et fejlslag sendt lodret af sted med en fart på 31 m/s. Boldens masse er 80 gram.

a) Hvor stor er tennisboldens mekaniske energi?

b) Hvad er tennisboldens potentielle energi i forhold til startpunktet når den når sin maksimale højde?

c) Hvor højt op kommer tennisbolden? 

Håber det er noget i kan hjælpe med - på forhånd tak:))


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2017 af peter lind

I spørgsmål b kan du se at det er i forhold til startpunktet. I a er svaret så den kinetiske energi


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. februar 2017 af mathon

      E_{mek}=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2+m\cdot g\cdot h=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{start}} ^2+m\cdot g\cdot 0=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot 0^2+m\cdot g\cdot h_{max}

hvoraf
      E_{mek}=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{start}} ^2 =m\cdot g\cdot h_{max}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2017 af mathon


                  \tfrac{1}{2}\cdot {v_{start}} ^2 = g\cdot h_{max}

                 h_{max}=\frac{1}{2g}\cdot {v_{start}} ^2


Skriv et svar til: Mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.