Fysik

Energi

08. februar 2017 af xoxogossipgirls (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når pælen er nået ned i det hårde lag, hvor kraften er 85 kN, synker pælen kun 3 cm ved hvert stød af hammeren.

Hvor stor en procentdel af den mekaniske energi bliver ved hvert slag omdannet til indre energi?

Jeg er heeeelt på bar bund


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2017 af hesch (Slettet)

Du efterspørger svar som:

Lad os nu sige at hammerens masse er xxx, og dens faldhøjde er yyy, så kan man . . . . . .

. . . hvorefter du svarer, at man ikke kender faldhøjden, men til gengæld noget andet.

Det tager simplethen tid at få stablet et scenarie på benene, der nogenlunde matcher problemstillingen i opgaven, inden en egentlig  hjælp til opgaven kan begyndes.

Skriv dog opgavens forudsætninger op. Der være nogen flere end det oplyste.


Svar #2
09. februar 2017 af xoxogossipgirls (Slettet)

Her kan du se opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2017 af hesch (Slettet)

#0:  Hvor stor en procentdel af den mekaniske energi bliver ved hvert slag omdannet til indre energi?

Mekanisk energi fra hammer = m*g*h

Gnidningsvarme jord/pæl = F*s , F = kraft, s = distance

Enheder kan ofte hjælpe på vej:

Kraftenheden kan vælges til  [N] , distance kan vælges til [m].

1 [N] = 1 [kg*m/s2]    →

1 [N] * 1 [m] = 1 [kg*m2/s2] = 1 [J]

Hvad angår den mekaniske energi:

Emek = m*g*h , med enhed:  [kg]*[m/s2]*[m] = [kg*m2/s2] = [J]

Bliv "stiv" i disse enheder, det er en kæmpehjælp.


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.