Matematik

Kvadratet på to-leddet størrelse

09. februar 2017 af Wincklers (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er fuldstændig lost! Please, help me :) 

Omskriv følgende til kvadratet på en to-leddet størrelse:

a)  4x^2 + 36- 24x

b)  a^2 +10a+25

c)  s^2 +6st +9t^2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2017 af PeterValberg

Se video nr. 14 og 15 (evt. 18) på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2017 af mathon

a) 
         
          4x^2-24x+36

          (2x)^2-2\cdot (2x)\cdot 6+6^2=\left (? -? \right )^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2017 af mathon

b) 
         a^2+10a+25      

         a^2+2\cdot a\cdot 5+5^2=\left (? +? \right )^2


Svar #4
09. februar 2017 af Wincklers (Slettet)

#3 kan du forklare, hvad du gør? :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2017 af mathon

               \left ( a+b \right )^2=a^2+2\cdot a\cdot b+b^2

som nu skal anvendes baglæns:

               a^2+2\cdot a\cdot b+b^2=\left ( a+b \right )^2

dvs
at omskrive til kvadratet på en toleddet størrelse,
kræver tre led:
                         to kvadrattal plus det dobbelte af deres rødder.
 


Skriv et svar til: Kvadratet på to-leddet størrelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.