Kemi

Bestemme [Cl]

10. februar 2017 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen!

Jeg skal bestemme [Cl-] ud fra følgende i min opgaveformulering;

''Når [Ag+] er kendt, vil [Cl-] også kunne beregnes, fordi udgangsmolariterne  AgNO3 (aq) og NaCl (aq) er kendt-

Kan i eventuelt kommme med et bud på, hvordan jeg beregner [Cl-]?

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2017 af mathon

AgCl er tungtopløseligt og har opløselighedsproduktet K_{sb}=1{,}6\cdot10^{-10}\;M^2

                                             \left [Ag^ + \right ]\cdot\left [Cl^- \right ]=K_{sb}

                                            \left [Cl^- \right ]=\frac{K_{sb}}{\left [Ag^ + \right ]}


Skriv et svar til: Bestemme [Cl]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.