Matematik

Omform ligning

15. februar 2017 af Stjerneskud2016 - Niveau: 9. klasse
Hej!
Min opgave lyder "Omform ligningerne, så y kommer til at stå alene og tegn graferne, der angiver y som funktion af x." (Y=f(x) eller Y=ax+b)
Ligningen er 2y+4=10/x+4
For mig ser den forkert ud. Kan du være sød og sige hvor fejlen er?
Tak på forhånd!
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2017 af SuneChr

\small 2y+4=\frac{10}{x}+4         x ≠ 0
Træk straks 4 fra på begge sider
\small 2y=\frac{10}{x}                         x ≠ 0
Dividér med 2 på begge sider (ved at man dividerer tælleren og beholder nævneren)
\small y=\frac{5}{x}                             x ≠ 0
som fremstiller en hyperbel med en gren i 1. og en gren i 3. kvadrant.
x og y har samme fortegn for alle x ≠ 0


Skriv et svar til: Omform ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.