Fysik

Enheder?

21. februar 2017 af Kwon (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg er i tvivl om hvordan det går ud rent enhedsmæssigt, når man anvender nedenstående formel:

R=\frac{U^2}{P}

Resistansen måles i ohm, spændingsfaldet U måles i volt og effekten P måles i watt.

Men hvordan får man så ohm som slutenhed? Jeg ved i forvejen, at:

- 1V = 1 J/C

- 1 W = 1 J/s

- 1 \Omega = 1 V/A

Jeg håber I kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2017 af mathon

                        \left [ R \right ]=\frac{V\cdot V}{W}=\frac{V\cdot \Omega \cdot A}{V\cdot A}=\Omega


Svar #2
21. februar 2017 af Kwon (Slettet)

Kan du uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2017 af janhaa

[R] = V^2/W = ohm (\Omega)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2017 af janhaa

V: volt

W:watt


Svar #5
21. februar 2017 af Kwon (Slettet)

#3

[R] = V^2/W = ohm (\Omega)

Men kan jeg få en forklaring hertil? Det er fint at du opskriver det, men jeg søger den generelle forklaring på, hvorfor man netop kan skrive det op som du gør.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2017 af janhaa

#5
#3

[R] = V^2/W = ohm (\Omega)

Men kan jeg få en forklaring hertil? Det er fint at du opskriver det, men jeg søger den generelle forklaring på, hvorfor man netop kan skrive det op som du gør.

U= RI og P=UI

der I=P/U og

U = R*(P/U)  dvs

U^2=RP\\ og\\ R=U^2/P\\ DVs\\ \\ [R] =V^2/W=ohm


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2017 af mathon

Man har indført sammensatte enheder for ikke at gå helt ned i grundenhederne hver gang.


Skriv et svar til: Enheder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.