Fysik

varmetab af kasse?

25. februar 2017 af crackzter (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens.

Jeg sidder og skal til at beregne varmetabet af en kasse.

Her er hvad jeg ved.

lambda værdien er 0,032.

Der er en 7 watts pære i kassen (al energi bliver til varme)

kassen er 25cm høj, 31cm bred og 36 cm lang. Tykkelsen på kassen er 30 mm tyk.

Der er en temperatur udenfor kassen på 20 grader og i kassen på 36 grader.

Så hvordan passer den afgivet varme med det beregnede varmetab?

Jeg skal ikke have linje tab osv. med, men kun overgangsisolans. 

Jeg er rigtig dårlig til matematik, og ville være lykkelig hvis nogen ville hjælpe og også gøre det mere spiseligt.

Tak på forhånd!


Svar #1
25. februar 2017 af crackzter (Slettet)

EDIT: jeg har vedhæftet opgaven. Samme oplysninger er i opgaven som skrevet op over.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2017 af hesch (Slettet)

Læs dette link:

http://www.rockwool.dk/produkter/u/11157/teknisk-isolering/lambda-vaerdier

Bemærk at din λ-værdi er forkert:  Den kan i dit tilfælde hedde:  λ28 = 0,032 [W/(m*K)].  Denne λ28-værdi er så gældende ved en middeltemperatur = 28C.  λ28 bør kunne aflæses af en graf.

Enheden:  [W/(m*K)] = [W*m / ( m2*K)]   ( enheden forlænget med  m/m ).

Så du finder effekten ved:  P = λ * overfladeareal / tykkelseΔT   →

[W * m / ( m2*K)] * [ m2 / m * K ] = [ W ].

Din vanskelighed består ikke i faget matematik, men i at forstå anvendelsen af enheder.
Glem formlerne et øjeblik og kig på enheder i stedet. På den måde kan du ofte gennemskue, hvordan tingene regnes ud.

Jeg ville beregne overfladearealet som arealet af en flade placeret midt i isoleringen.


Skriv et svar til: varmetab af kasse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.