Matematik

Hjælp med funktioner

03. marts 2017 af PBogJAM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Luftarten ilt kan opløses i vand, og vandets iltindhold er livsvigtigt for fisk og andre dyr, der lever i vandet. Iltens opløselighed i vand er den mængde ilt, der kan opløses i 1 liter vand. Opløseligheden afhænger af vandets temperatur.

Man kan anvende følgende simple regel.

Ved 0oC er iltens opløselighed i vand 15 mg, og for hver grad, temperaturn stiger, falder opløseligheden med 0,3 mg.

'Denne regel kan med rimelighed anvendes for temperaturer mellem 0oC og 24oC.

b. Angiv en regneforskrift for denne funktion.

Jeg er lidt på bar bund, tror den skal passe til et andengradspolynomie men kan ikke få det til at passe...


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2017 af peter lind

Det passer helle ikke med mindre du har skjult noget af opgaven. f(x) = 15 - 0.3*t


Svar #2
03. marts 2017 af PBogJAM (Slettet)

er der nogle der kan forklare mig hvad man skal gøre her? (det er en fortsættelse fra samme opgave).

En bedre bestemmelse af iltens opløselighed i vand kan man få ved benyttesle af nedenstående model. Ved temperaturen x målt i °C, er iltens opløselighed, målt i mg, bestemt ved
    g(x)=15-0,4x+0,005x^2             0≤x≤24

c.    Bestem de temperaturer, for hvilke funktionerne f og g angiver den samme opløselighed af ilt i vand.

d.    Bestem den temperatur, for hvilken der er størst forskel på de to funktiones angivelse af opløseligheden af ilt i vand.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2017 af peter lind

c.  Løs ligningen f(x) = g(x)

d. Lad h(x) = g(x) - f(x) Find h'(x) og løs ligningen h'(x) = 0. Løsninge findes blandt enepunkterne og løsninngen til ligningen


Skriv et svar til: Hjælp med funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.