Kemi

Man laver en pufferopløsning ved at opløse 1,75 g CH3COOH og 5,82 g CH3COONa ∙ 3H2O i 100 mL vand.

04. marts 2017 af Bette02 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Man laver en pufferopløsning ved at opløse 1,75 g CH3COOH og  5,82 g CH3COONa · 3H2O i 100 mL vand.

Jeg har gjort følgende: 

Bestemt n for både syren og basen, vha. af molarmassen. 

Nu vil jeg putte tallene ind i bufferligningen, MEN. 

Hvad pKs værdi skal jeg bruge? Den for eddikesyre eller acetone - de begge to give negative resultater!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2017 af mathon

Du skal bruge
                            pK_s(CH_3COOH).


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2017 af mathon

                           pH=4{,}76+\log\left ( \frac{0{,}042769}{0{,}029141} \right )=4{,}9


Skriv et svar til: Man laver en pufferopløsning ved at opløse 1,75 g CH3COOH og 5,82 g CH3COONa ∙ 3H2O i 100 mL vand.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.