Fysik

Tilført energi

05. marts 2017 af laco (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har følgende problem, som jeg ikke helt kan gennemskue hvordan kan løses.

Beregn den samlede energitilførsel for opvarmning af 1 kg vand fra -10 °C is til 125 °C overhedet damp på 10 min.

Data for vand: Flydende: 4,18 kJ/(kg • K). Fast (is): 2,1 kJ/(kg • K). Gas (damp): 1,88 kJ/(kg • K). Smeltevarme: 335 kJ/kg. Fordampningsvarme: 2.258 kJ/kg

Håber nogen kan kaste lidt lys over det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2017 af mathon

du skal opstille energiregnskab

for opvarmning af is    smeltning af is   opvarmning af vand fra 0 - 100°C    fordampning   og opvarmning af damp.


Svar #2
05. marts 2017 af laco (Slettet)

1 * 2,1 * 10 = 21

1 * 335 = 335

1 * 4,18 * 100 = 418

1 * 2.258 = 2.258

1 * 1,88 * 25 = 47

er det sådan du mener - eller er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2017 af mathon

Hvis der kom enheder med i regnskabet, kunne det blive helt godt.


Svar #4
05. marts 2017 af laco (Slettet)

får det til 3.079KJ

men hvordan får jeg det 10min med i regnskabet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2017 af mathon

Effekten er
                       P=\frac{E}{t}


Svar #6
05. marts 2017 af laco (Slettet)

Den samlede energitilførsel for at opvarmningen er så

3079 kj / 10min = 307,9 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2017 af mathon

                            P=\frac{3079\; kJ}{600\; s}=5{,}13167\; kW


Skriv et svar til: Tilført energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.