Kemi

Beregn H3O+ og OH-

05. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at udregne den vedhæftede opgave?

Tak :)

Vedhæftet fil: Kemi.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2017 af Quantumnerd (Slettet)

Hej

Benyt at 

pH=-log[H_3O^+ ]

og 

pH+pOH=14


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2017 af AngelOneOne

Hej,

pH = -log[H3O+] hvilket betyder at [H3O+] = 10^-pH
pOH = -log[OH-], hvilket betyder at [OH-] = 10^-pOH

pH + pOH = 14, så hvis pH = 5,6, så er pOH = 14 – 5,6 = 8,4

[H3O+] = 10^-5,6 = 0,0000025 = 2,5 x 10-6
[OH-] = 10^-8,4 = 0,000000004 = 4 x 10-9

Vi kan bruge ligevægtsrelationen for at kontrollere at vi har regnet korrekt. Den siger:
[H3O+] x [OH-] = Kw og Kw for vand er 1,0 x 10-14

For beregningen herover vil det altså sige:
(2,5 x 10-6) x (4 x 10-9) = 1,0 x 10-14 = Kw = Beregningen er korrekt.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #3
05. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

#2

Tusind tak AngelOneOne det var en stor hjælp, ikke nok med at du udregnede opgaven så hjalp du mig også med at forstå hvordan det skulle gøres :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2017 af mathon

eller kort:
                        \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}\; M=10^{-5{,}6}\; M

                        \left [ OH^- \right ]=10^{\, pH-14}\; M=10^{\, 5{,}6-14}\; M


Svar #5
06. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Beregn H3O+ og OH-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.