Kemi

Beregning

06. marts 2017 af Summerella (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Udregn hvordan en 1 L 4M H2O2-opløsning skal blandes ud fra en 35-masse% H2O2-stamopløsning

Er der nogen, der ved hvordan man gør?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2017 af mathon

Beregn først antal gram H_2O_2 i de 4 L H_2O_2-opløsning.

Beregn dernæst, hvilken masse 35-masse% stamopløsning det nødvendiggør.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2017 af mathon

35-masse% H_2O_2 har densiteten 1{,}13\tfrac{g}{mL}  kilde   https://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogen_peroxide


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2017 af mathon

antal gram H_2O_2 i de 4 L H_2O_2-opløsning:

                        m=n\cdot M=V\cdot c\cdot M=\left ( 1\; L \right )\cdot \left ( 4\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 34{,}014\; \tfrac{g}{mol} \right )=136{,}056\; g
som forefindes 
i:
                        V_{35\%}=\frac{m}{\rho }=\frac{\frac{136{,}056\; g}{0{,}35}}{1{,}13\; \tfrac{g}{mL}} =344 \; mL    som fortyndes til 1000 mL


Skriv et svar til: Beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.