Kemi

Kemi- pH beregning haster

06. marts 2017 af hanha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Benzoesyre, C6H5COOH, bruges blandt andet som konserveringsmiddel. Den konserverende effekt er størst, hvis pH er mindre end 5. Benzoesyre reagerer med vand efter følgende reaktionsskema: ??

C6H5COOH + H2O -><- C6H5COO^- + H3O^+

a) Beregn pH i en opløsning, hvor cbenzoesyre = 0,0092 M. Der udtages nu 25 mL 0,0092 M benzoesyre, som titreres med 0,014 M NaOH-opløsning.

Jeg får denne til 3.12

b) Beregn hvor stort et volumen NaOH, der skal tilsættes for at nå ækvivalenspunktet og beregn pH i ækvivalenspunktet. 

Den her får jeg til 16,96 mL

c) Beregn pH for mindst 5-6 andre volumener af tilsat 0,014 M NaOH-opløsning og brug disse til at skitsere titrerkurven. Du kan til skitsen bruge det vedhæftede millimeterpapir eller eget ternet papir.

Jeg har problemer med c, har prøvet i flere timer nu. Ved ikke hvad jeg skal gøre. Hjælp mig, det haster. Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2017 af mathon

     pH=4{,}19+\log\left ( \frac{n(C_6H_5COO^-)}{n(C_6H_5COOH)} \right )


Svar #2
06. marts 2017 af hanha (Slettet)

Ja men hvordan beregner jeg stofmængden af benzoat


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2017 af mathon

            pH=4{,}19+\log\left ( \frac{x\; mmol}{(18{,}4-x)\; mmol} \right )\; \; \; \; \; 0<x<18{,4}


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2017 af mathon

eller
                pH=pK_s+\log\left ( \frac{\alpha }{1-\alpha } \right )\; \; \; \; \; \; \; \; \; 0<\alpha <1


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2017 af mathon

                                                           \begin{array}{c|c}\mathbf{\color{Blue} \alpha} &\mathbf{\color{Red} pH}\\ \hline 0{,}1&3{,}24\\ \hline 0{,}2&3{,}59\\ \hline 0{,}3&3{,}82\\ \hline0{,}4&4{,}01\\ \hline 0{,}5&4{,}19\\ \hline 0{,}6&4{,}37\\ \hline 0{,}7&4{,}56\\ \hline 0{,}8&4{,}79\\ \hline 0{,}9&5{,}14 \end{array}


Skriv et svar til: Kemi- pH beregning haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.