Matematik

Bestem den vinkelrette afstand fra punktet T til jorden

08. marts 2017 af krid18l (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med en mat.afl. og mangler denne sidste opgave. Er presser i tid, så håber I vil hjælpe. Opgaven lyder således:

Figuren viser et træ som hælder efter en storm (figuren er blevet vedlagt). Træet er stabiliseret med 8,5 m langt reb fra punkt A på stammen til punktet B på jorden.
Rebet AB danner en vinkel på 50 grader med jorden. Afstanden fra C til B er 4,0 meter.

a)Bestem lænden AC. Jeg har bestemt AC vha. cosinusrealtioner. Det gav 44,54.

b)Bestem vinkel C i trekant ABC. Jeg har bestemt vinkel C også vha. cosinurelationer. Det gav 102,73.

Det er denne sidste opgave jeg ikke kan finde ud af.

c)Trækronen begynder ved punktet T, hvor afstanden fra A til T er 3 meter.
Bestem den vinkelrette afstand fra punktet T til jorden.

Jeg håber, I vil hjælpe.

På forhånd tak!

Knus

Vedhæftet fil: træet.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2017 af hesch (Slettet)

| AC | er ikke 44,54m, se på tegningen, det er længere end de to andre sider tilsammen.

Placèr tegningen i et xy-koordinatsystem med C i origo.

Vektor CA må hedde:  (x,y) = | CA | * ( cos C , sin C ).

Vektor CT må så hedde:  (xT,yT) = ( ( | CA | + 3m ) / | CA | ) * ( cos C , sin C ).

T's højde over jorden = yT.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2017 af SuneChr

.SP 0803170225.PNG

Vedhæftet fil:SP 0803170225.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2017 af hesch (Slettet)

#1:  Vrøvl:  Der skulle stå:

Vektor CT må så hedde:  (xT,yT) =  ( | CA | + 3m )  * ( cos C , sin C ).


Svar #4
08. marts 2017 af krid18l (Slettet)

Tak for svarene! 44,54 var en fejl :))

Knus


Skriv et svar til: Bestem den vinkelrette afstand fra punktet T til jorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.