Kemi

opgave 2. c. Til hvilken tid er 80 % af den oprindelige mængde N2O5 omdannet?

09. marts 2017 af elev998 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude

Jeg ved ikke hvordan jeg kan beregne det, kan nogen hjælpe mig? :-(

svar på opgave 2. b, da jeg sikkert skal bruge det:

det er en 1. ordensreaktion 

Funktionen for tendenslinje er: y= -0,0006x + 0,8396

r^2= 0,9998

Vedhæftet fil: Eksamen 2010 maj.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2017 af janhaa

plot ln([N2O5]) vs time => rett linje ): 1. ordens reaksjon (1st order reaction)

k =>  slope, dvs k = 6,15*10^-4 s^-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2017 af janhaa

1.orden:
                                 ln([N2O5]) = -k·t + ln([N2O5]o)

                                 [N2O5] = ([N2O5]o*exp(-k·t)

0,2 = exp(-6,15*10^-4*t)

t = 2617 sec


Svar #3
09. marts 2017 af elev998 (Slettet)

0,2 er det komcentrationen? Hvad er exp? Og hvordan kom du frem til -6,15*10^-4*t? Er der evt. En Formel fu tager udgangspunkt i? Undskyld jeg spørg sø meget, men forstår bare ik hvordan du er kommet frem til 2617 sec

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2017 af janhaa

80 % = 0,8 er brukt, dvs 20 % = 0,2 er igjen.

k = slope i Arrhenius plot. Linear regression

ln(0,2) = -6,15*10^(-4)*t

t = 2617 s.


Skriv et svar til: opgave 2. c. Til hvilken tid er 80 % af den oprindelige mængde N2O5 omdannet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.