Matematik

Koordinater på en stedvektor (hattet vektor)

11. marts 2017 af Jensen193 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal finde koordinatsættet til den hattede/stedvektoren af \vec{a}(\begin{pmatrix} -2,1 \end{pmatrix}) - Jeg kan ikke finde ud af at lave vektorer her. Men, hvis jeg ønsker at finde den koordinaterne til tværvektoren af 2*\vec{a} , hvordan kan jeg så gøre dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2017 af StoreNord

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/vektorer-i-2d/vektorer


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2017 af StoreNord

 2\binom{-2}{1}= \binom{-4}{2}

Tværvektoren er                    \binom{4}{-2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2017 af mathon

                     2\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} -2\\ 1 \end{smallmatrix}\bigr)=\bigl(\begin{smallmatrix} -4\\2 \end{smallmatrix}\bigr)

                     \widehat{\bigl(\begin{smallmatrix} -4\\2 \end{smallmatrix}\bigr)}=\bigl(\begin{smallmatrix} -2\\-4 \end{smallmatrix}\bigr)


Svar #4
12. marts 2017 af Jensen193

Okay mange tak:D

Skriv et svar til: Koordinater på en stedvektor (hattet vektor)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.