Fysik

Start bane - Fysik

12. marts 2017 af ClausenNo1 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Nogle som kan svare på denne her  :) 

Et Fly skal starte fra en startbane, flyets acceleration er 11/ms2. Flyet skal accelerere i 8 sekunder med denne acceleration. Beregn hvor lang startbanen skal være? 

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2017 af PeterValberg

s=\tfrac12\cdot a\cdot t^2+v_0\cdot t

s=\tfrac12\cdot 11\,m/s^2\cdot (8\,s)^2+0\,m/s\cdot 8\,s

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. marts 2017 af ClausenNo1 (Slettet)

 

Svar #3
12. marts 2017 af ClausenNo1 (Slettet)

#1

s=\tfrac12\cdot a\cdot t^2+v_0\cdot t

s=\tfrac12\cdot 11\,m/s^2\cdot (8\,s)^2+0\,m/s\cdot 8\,s

Dårlig hjælp da :/ Forstår jeg intet af


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2017 af PeterValberg

Hvad er det, du ikke forstår ?

a er flyets konstante acceleration (i m/s2)
t er tiden, som accelerationen varer (i sekunder)
v0 er flyets hastighed før accelerationen begynder,
hvilket må være 0 m/s, da flyet sikkert står stille på startbanen før start.
s bliver dermed den strækning (i meter), som flyet tilbagelægger under accelerationen.

Ifølge opgaveteksten skal flyet accelere i 8 sekunder (for at kunne lette), dermed er
strækningen s den længde, som startbanen (mindst) skal have.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Start bane - Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.