Kemi

Beregning af den formelle koncentration af mælesyre

12. marts 2017 af Bimse222 - Niveau: A-niveau

Er lidt stuck på dette spørgsmål, så tænkte om der var nogle som kunne hjælpe her. 

Vis at den formelle koncentration af mælkesyre er 0,08 M for tilsætning af natriumhydroxid.

Her er billedet over den titreringskurve som der hører sammen med spørgsmålet: 

https://gyazo.com/83de87ed5aa868cb6a1f926090d76be7


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2017 af Skaljeglavedinelektier

nmælkesyre = nnatriumhydroxid = c · V = ?

Der titreres med 25 ml, hvorfor koncentrationen, af mælkesyre før tilsætningen af natriumhydroxid, er givet ved:

c=\frac{n}{V}=? 

Prøv at se om du kan udregne det. Det skal jo give 0,08 M. 


Svar #2
12. marts 2017 af Bimse222

hmm altså den eneste måde jeg kan se at man kan få resultat er ved at dividere de 2 volumenmængder med hinanden og derefter gange med stofmængden af NaOH, og der bruger jeg jo ikke formlen. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2017 af Skaljeglavedinelektier

Prøv at indsætte i de ovenstående formler, jeg har skrevet i #1. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2017 af mathon

da reaktionsforholdet
                                       n_{syre}:n_{base}=1:1
har du titerligningen:
                                       V_{syre}\cdot c_{syre}=V_{base}\cdot c_{base}

                                        (25\; mL)\cdot c_{syre}=(20\; mL)\cdot (0{,}1\; M)

                                        c_{syre}=\tfrac{20\; mL}{25\; mL}\cdot (0{,}1\; M)=0{,}8\cdot (0{,}1\;M)=0{,}08\; M


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2017 af mathon

…prøv selv at gennemskrive udregningen.


Svar #6
13. marts 2017 af Bimse222

aarh okay tak 


Skriv et svar til: Beregning af den formelle koncentration af mælesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.