Matematik

Maple hjælp til at løse en opgave

16. marts 2017 af Genanskaf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer

Vi har sat et billede ind, hvor opgave står på. Det handler om, at vi skal lave en Maple vejledning, men vi ved ikke hvordan vi skal gøre det

På forhånd tak for hjælpen! 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2017 af SuneChr

Programmet skal, med et volumeninput, beregne den mindste overflade en cylindrisk dåse med bund og låg kan antage og derefter udskrive radius og højde på dåsen.
Opstil volumen V af en dåse med radius r og højde h og isolér h i denne ligning.
Opstil tilsvarende arealet A med bund og låg af dåsen og indsæt heri h fra ligningen for volumenet.
Vi skal frem til, for fastholdt V, A som funktion af r,  og herefter den afledede funktion.
Programmet skal beregne og udskrive r og h for  A'(r) = 0 for givet V.
Gør nu det og se om du skulle få, hvis jeg har regnet rigtigt:

r=\sqrt[3]{\frac{V}{2\pi }}\: \: \: \: \: \: \: \: h=2r
Det stemmer godt, da den mest optimale dåse er ligeså bred som den er høj.
V skal udtrykkes i ml og r og h i cm.
 


Skriv et svar til: Maple hjælp til at løse en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.