Matematik

bevis for volumen af kegle ud fra forskrift

18. marts 2017 af 321bj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. Jeg skal bevise en kegle volumen ud fra funktionsforskriften f(x) = (-r/h)x+r. Mit problem er at jeg får et h for meget, så jeg får 1/3*r2*π*h*h i stedet for 1/3*r2*h*π. Håber I vil forklare, hvad jeg har gjort galt

Vedhæftet fil: png.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2017 af peter lind

Jeg kan ikke se alt hvad du skriver jeg kan se at du har fået π[r2/h2 * x3/3 - 2*r2/h* x2/2 + r2*h]0r = π(r2/h2 * h3/3 - 2r2/h * h2/2+ r2*h) = π(r2*h/3 - r2*h + r2*h) = πr2*h/3 så er det ikke bare en tanketorsk


Svar #2
18. marts 2017 af 321bj (Slettet)

tusind tak for hjælpen, det var fordi jeg havde glemt af sætte det ene h i 2-eksponent under udledning 


Skriv et svar til: bevis for volumen af kegle ud fra forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.