Matematik

Ligning

19. marts 2017 af Theajames (Slettet) - Niveau: C-niveau

Skal løse denne ligning: 4x3 - 32 = 0

4x3 = 0 - 32

4x3/4 = 32/4

x3 = 8

Hvad gør jeg så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2017 af MatHFlærer

Du tager den tredje rod på begge sider. Så burde du få x=2. :-)
/ er på mobil så kan ikke vise i LaTeX :-)

Husk også step 2: der skal stå 32 og ikke -32 eftersom du har rykket den over på den anden side af lighedstegnet.

Svar #2
19. marts 2017 af Theajames (Slettet)

hvordan tager jeg den tredje rod på begge sider?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2017 af janhaa

#0

Skal løse denne ligning: 4x3 - 32 = 0

4x3 = 0 - 32

4x3/4 = 32/4

x3 = 8

Hvad gør jeg så nu?

x = (x^3)^1/3

dvs

x = 8^(1/3) = 2


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.