Matematik

arealet af en kvart cirkel med diameter 10 cm

19. marts 2017 af Hove65 - Niveau: 10. klasse

                                                   Hej alle

jeg tager 10kl på vuc og er totalt gået i stå med en opgave , og har kigget på den i 5 dage og det er sikkert så enkelt , men har stirret mig helt blind på den. Jeg skal finde arealet af en kvart cirkel som har en diameter på 10 cm og svaret skal være med en decimal. Jeg håber der er en som vil hjælpe

                                                                   Hilsen

                                                               Karin 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2017 af peter lind

Det må være af en kvart cirkeskive. Cirkeskiven har arealet π*r2 hvor r er radius. Så skal du beregne 1/4 af det


Svar #2
19. marts 2017 af Hove65

Du skal bare have tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2017 af mathon

…eller
                 \tfrac{1}{4}\cdot \pi \cdot r^2=\tfrac{1}{4}\cdot \pi \cdot \left ( \tfrac{d}{2} \right )^2=\tfrac{\pi }{16}\cdot d^{\, 2}=\tfrac{\pi }{16}\cdot \left ( 10\; cm \right )^2=19{,}6\; cm^2


Skriv et svar til: arealet af en kvart cirkel med diameter 10 cm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.