Fysik

Hjælp Fysik Kemi Potentiel og Kenetisk energi

19. marts 2017 af Safi02 - Niveau: 8. klasse

En cyklon der bevæger sig med 120 km/t bevæger sig imod en af landets højeste bygning, som har en højde på 159m, derefter falder bygningen ned imod gulvet, men en begyndelseshastighed på 0. Hvor hårdt bliver bygningen ramt af cyklon, og hvor meget der bygningens kinetiske og potential, når den er ved at falde med en begyndelseshastighed på 0.  

Hvad formulaen og svaret,

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2017 af janhaa

E_k+ E_p = c=\frac{mv^2}{2}+mgh


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2017 af Number42 (Slettet)

Hver en del af bygningen har en potentiel energi: E = m g h. som omdannes til kinetisk energi af samme størrelse. E skal integreres over bygningen højde.

Imidlertid kendes massen (m) ikke og det er uvidst hvor meget kraft der skal til for at vælte bygningen og vilken effekt cyklonen har (det fx afhænger af bygninges form)


Skriv et svar til: Hjælp Fysik Kemi Potentiel og Kenetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.