Matematik

omskriv udtrykket til formen b*x^a

26. marts 2017 af brormand12 - Niveau: A-niveau

godaften

jeg sidder med et opgave som jeg ikke kan løse.

jeg skal omskrive √x*2*x^(2)/x=4*x^(2)/2*√x

vil i også være søde at forklar hvordan jeg løser det 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2017 af mette48 (Slettet)

del med 2x2 på begge sider

gang med √x

Jeg er ikke sikker på hvilke led der står over / under brøæstregerne, så det er ikke sikkert det er rigtigt


Svar #2
26. marts 2017 af brormand12

jeg har vedhæftet et billede af brøken 


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2017 af fosfor (Slettet)

\frac{4x^2}{2\sqrt{x}}=\frac{4}{2}\frac{x^2}{x^{1/2}}=2x^{2-1/2}=2x^{3/2}


Svar #4
26. marts 2017 af brormand12

her er den rigtige 


Svar #5
26. marts 2017 af brormand12

fosfor hvad med den første brøk


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. marts 2017 af fosfor (Slettet)

\frac{\sqrt{x}\cdot 2\cdot x^2}{x} = 2\frac{x^{1/2}\cdot x^2}{x^1} = 2x^{1/2+2-1}= 2x^{3/2}


Svar #7
26. marts 2017 af brormand12

hvor giver x1/2+2-1 =x3/2


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2017 af fosfor (Slettet)

1/2+2-1 = \frac{1}{2}+\frac{2}{1}-\frac{1}{1} = \frac{1}{2}+\frac{4}{2}-\frac{2}{2} = \frac{1+4-2}{2} =\frac{3}{2}=3/2


Svar #9
26. marts 2017 af brormand12

tusind taak 


Skriv et svar til: omskriv udtrykket til formen b*x^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.