Matematik

gør rede for hvad konstanten fortæller om udviklingen

30. marts 2017 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle der vil hjælpe med denne opgave. Jeg forstår ikke rigtig hvordan der skal gøres rede for det.  

I en model kan antallet af mobilabonnementer i Afrika beskrives ved 
N(t) = 4,087 • 1,498^t 

Hvor N(t) betegner antal mobilabonnementer (målt i mio.) til tidspunktet t (målt i år efter år 2002) 

a) gør rede for, hvad konstanterne i forskriften fortæller om udviklingen i antallet af mobilabonnementer i Afrika efter år 2002.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2017 af mathon

         a=1+r=1+p\cdot 10^{-2}=1{,}498

                                         p=0{,}498\cdot 10^2=49{,}8\%

konstanter:
                       I år 2002 var antallet af mobilabonnementer 4,087 mio.

                       Efter 2002 stiger dette antal årligt med 49,8%.

                                  


Skriv et svar til: gør rede for hvad konstanten fortæller om udviklingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.