Fysik

Hjælp med en overvejelse

30. marts 2017 af calliemoore (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når man bevæger en klods hen ad et bord med en trækkraft F træk, så vil klodsen være påvirket af denne trækkraft, en gnidningskraft Fgnid, son er modsat rettet bevægelsen, tyngdekraften samt normalkraften. Den resulterende kraft på klodsen er under bevægelsen derfor lig med Fres = Ftræk - Fgnid. Heraf ser vi umiddelbart at Ftræk = Fgnid, når klodsen bevæges med konstant hastighed (Overvej hvorfor (Hint: hvad er acceleration ved konstant hastighed.))

Er der nogen der kan hjælpe mig med den overvejelse der står til sidst? :)

Tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2017 af peter lind

Ved konstant hastighed er a= 0


Svar #2
30. marts 2017 af calliemoore (Slettet)

Er det bare det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2017 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Hjælp med en overvejelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.