Kemi

Find pH

04. april 2017 af Luxiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har følgende:
Hvad er pH af en blanding af 25,0 mL 0,0500 M H2PO4- og 20,0 mL 0,0500 M HPO4-?  
pKb for  (H2PO4-) = 11,88. 
 

Skal jeg blot udregne hvor mange mol [H+] der er totalt?
Altså 2* 0.05M * 0.025L + 0.05 * 0.020L
I så fald, hvad skal jeg med pkb?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2017 af mathon

Der er tale om en puffer:

                                              pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )

                                              pH=\left (14-11{,}88 \right )+\log\left ( \frac{(0{,}020\; L)\cdot \left ( 0{,}0500\; \tfrac{mol}{L} \right )}{(0{,}025\; L)\cdot \left ( 0{,}0500\; \tfrac{mol}{L} \right )} \right )

                                              pH=2{,}12+\log\left ( 0{,}8\right )=2{,}02


Svar #2
04. april 2017 af Luxiee (Slettet)

Imens det du siger giver super god mening, og jeg selv er kommet frem til det samme, så skal resultatet gerne være lige over 7 eller lige under 12 i forhold til svarmulighederne. Det er der forvirre mig. 


Svar #3
04. april 2017 af Luxiee (Slettet)

Hvis jeg antager at det de har skrevet som pkb er pks, får jeg en af svarmulighederne. Så det vil jeg gøre. 
Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2017 af mathon

korrektion:
                          pH=7{,}20+\log\left ( 0{,}8\right )=7{,}10


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2017 af mathon

      2{,}12 er pK_s(H_3PO_4).


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2017 af mathon

Oplysningen burde have været:
                                                          pKb for  (HPO42-) = 6,80.


Skriv et svar til: Find pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.