Kemi

Beregne antal mol

06. april 2017 af sansas - Niveau: A-niveau

Jeg benytter af følgende formel: Antal mol , n=m/M og jeg får et forkert svar ... 

Hvor mange mol CO2 frigives når 33,2 g benzin brændes (forudsat benzin er 100% isooctan [molmasse = 114 g / mol], og at fuldstændig forbrænding finder sted)?

2 C8H18 (l) + 25 O2 (g) → 18 H2O (g) + 16 CO2 (g)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2017 af janhaa

n(B) = m/M = 33,2/114 = 0,291 mol

n(CO2) = 8*n(B) = 2,33 mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2017 af Skaljeglavedinelektier

Som det fremgår implicit i #1's svar, så er reaktionsforholdet mellem benzin og kuldioxid  2:16, eller hvad der svarer til 1:8. Det er muligvis her, du laver en fejl. 


Skriv et svar til: Beregne antal mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.