Fysik

Elektrofysiske egenskaber for væske

08. april 2017 af Soeffi - Niveau: B-niveau

.

Vedhæftet fil: opgave_3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2017 af Number42 (Slettet)

Kapacitans mellem to plader er C = \frac{A \varepsilon }{d}

Hvor A er arealet og d er afstanden  Permissiviteten eps=  8.854187817...×10−12 F⋅m−1 i vakuum.


Svar #2
08. april 2017 af Soeffi

#0 Opgave a) ser ud til at mangle.  Se original.

Angående b): facit ser ud til at skulle ligge omkring 58 pF, hvis man læser videre. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2017 af Number42 (Slettet)

Ja der mangler noget for opg a. men b og c er da også mystiske.

Jeg får en beregnet C=56,027  p F fra cellens dimensioner. Åbenbart skal de 58 pF forestille at være mere nøjagtig.

Hele målecellens kapacitans er så 58+365 pF= 423 pF


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2017 af Mads009 (Slettet)

Hvordan anser du hele systemet er en parallellkobling? og hvorfor ikke en serieforbindelse?? I det den så vil være 1/C=1/Caktiv+1/Cpassiv


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2017 af Number42 (Slettet)

Absolut. Opgaven er ikke specifik


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2017 af Mads009 (Slettet)

Altså ud fra min beregninger, så skal det være en parallellforbindelse, da man skal bruge tallene i næste opgave. Kan man argumentere for at det er en parallelforbindelse pga. pladearealet bliver større? eller hvordan vil du forklare det?


Svar #7
09. april 2017 af Soeffi

#0

Angående spørgsmål b) er jeg også i tvivl om, hvad resistansen på 5,2 kΩ skal bruges til.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april 2017 af Mads009 (Slettet)

Det er den som skal bruges til opgave a) - så den er lidt irellevant i forhold til opgave b og c.


Skriv et svar til: Elektrofysiske egenskaber for væske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.