Matematik

Løsning af ligning

09. april 2017 af Cristie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal løse følgende ligning

3(x-5)      =     6-x

Når jeg kontrollerer min løsning ved at sætte 5.24 ind på x'ets plads bliver tallet på den højre og venstre side af lighedstegnet ikke ens. Kan nogen forklare mig hvad jeg gør forkert?

3(x-5)             =     6-x

3*x+3*(-5)      =     6-x

3x+(-15)+x     =     6-x+x

4x+(-15)+15   =    6 + 15

4x:4                =    21:4

x                     =    5.24


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2017 af StoreNord

21:4 =5,25


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2017 af sjls

3(x-5)=6-x\Leftrightarrow 3x-15=6-x\Leftrightarrow 4x=21\Leftrightarrow x=\frac{21}{4}=5.25


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.