Matematik

Opstil en forskrift for funktionen h, der angiver højden for et vilkårligt x, i intervallet [0,L]

10. april 2017 af Hjælpemiddel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har to funktioner, som jeg skal finde en højde imellem , ved et vilkårligt x, i intervallet [0,L]

L er den højde hvor graferne støder sammen, og ned til 0 - aksen.

Mit spørgsmål er så, hvordan opstiller jeg en forskrift for h, ud af disse informationer? 

Håber i kan hjælpe


Svar #1
10. april 2017 af Hjælpemiddel (Slettet)

Her er grafen


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2017 af peter lind

|f(x)-g(x)|


Svar #4
11. april 2017 af Hjælpemiddel (Slettet)

men hvordan får man en forskrift ud af dette?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2017 af Number42 (Slettet)

Det var formlen, men det var nok meningen at du skulle udregne k:

g(xo) = L giver xo= 1,55 L^0,3846  (xo er der hvor de to funktioner mødes )

Ligeledes f(xo) = L kan give dig k

Afstanden mellem f(x) og g(x) er |f(x)-g(x)| formlerne skal bare indsættes.


Svar #6
11. april 2017 af Hjælpemiddel (Slettet)

jeg skal ikke udregne k, men derimod opstille en funktionsforskrift, og dette kan jeg vel ikke gøre ved at finde k ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2017 af SuneChr

Et par betragtninger.
Ved funktionsundersøgelser får vi:

   x     0------------------------x0-------------------------→
f '(x)                 +               0              -

f '(x0) = 0   for  x0  =  0,79460036...
og
f (x0) = 0   for  k  =  - 0,10328747...

Heraf ser vi, at for  k < - 0,10328747...
vil f (x)  være helt  beliggende i 4. kvadrant og har ingen mulighed for at skære grafen for g (x) ,
som helt er beliggende i 1. kvadrant.
Ved at "rykke med k" kan vi få 0, 1 eller 2 skæringspunkter for f og g .


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2017 af SuneChr

# 7 fortsatSP 120420170221.PNG

Vedhæftet fil:SP 120420170221.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. april 2017 af Number42 (Slettet)

Hvem mon laver sådanne tåbelige opgaver?

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. april 2017 af Stary (Slettet)

Dette er taget ud et eksamens projekt ved navnet "Smykker" dog bliver k oplyst i den aller føreste opgave:

a) Angiv din fødselsdato og de værdier af parametrene sc og k, som du får ved at køre dette program. Størrelsen k skal bruges i opgave 1, mens sc skal bruges i opgave 2.

Ordet program er hyperlinket til en side hvor at du skal indtaste din fødselsdag som den konventere til værdier for k og sc

som #3 og #5 sagde skal du bare bruge |f(x)-g(x)| dog undres jeg over hvordan du har kunne lave de andre opgaver op til da

Vedhæftet fil:lul.PNG

Skriv et svar til: Opstil en forskrift for funktionen h, der angiver højden for et vilkårligt x, i intervallet [0,L]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.