Matematik

Bevisning af at vinkelsummen i en firkant er 360 grader

26. april 2017 af BSth10 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej!
Jegskal bevise hvordan vilkelsummen i en firkant er 360 grade når en trekants er 180

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2017 af Number42 (Slettet)

Hvad med at tegne en diagonal i firkanten. Derved opdeles firkanten i to trekanter hver med en vinkelsum at 180 grader.

hvad bliver 180+180?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2017 af mathon

Tegn en diagonal i firkanten.
Du ser nu, at firkanten består af to trekanter hver med vinkelsummen 180°.
Vinkelsummen i en firkant er derfor
                                                             \mathbf{\color{Red} 2}\cdot \left ( 180^\circ \right )=360^\circ


Svar #3
26. april 2017 af BSth10 (Slettet)

Og hvad med en femkant

Hvordan finder man vinkelsummen af en femkant

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2017 af mathon

Tegn to diagonaler i femkanten.
Du ser nu, at femkanten består af tre trekanter hver med vinkelsummen 180°.
Vinkelsummen i en femkant er derfor
                                                             \mathbf{\color{Red} 3}\cdot \left ( 180^\circ \right )=540^\circ


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2017 af exatb

Eller man kan lave en enkelt linie, så den omdannes til en trekant og en firkant, dvs 360+180=540


Skriv et svar til: Bevisning af at vinkelsummen i en firkant er 360 grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.