Matematik

Eksponentiel udvikling

01. maj 2017 af lauraa19 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder lidt fast med matematik, haaber der er en som kan hjaelpe. 

Der staar:
Forbruget af drikkevand i en kommune forventedes at falde eksponentielt igennem en årrække med i gennemsnit 6 % pr år. En gennemsnitsfamilie brugte som udgangspunkt 175 kubikmeter drikkevand.

a) Bestem en regneforskrift for ovenstående udvikling. Angiv a-værdien med 2 decimaler.

b) Hvor stort et forbrug må det forventes, at gennemsnitsfamilien har efter 5 år? (helt tal)

 a her jeg skrevet er y = 175 * 1,06^x, men ved ikke om det er korrekt. 

b er den som jeg ikke kan komme videre med. 

Lidt hjaelp vil vaere helt fantastisk. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2017 af fosfor (Slettet)

forskriften er

175 * (1+r)^x

hvor r er den forholdsmæssige ændring r = -6%, dvs

175 * 0.94^x

b) insæt x=5


Svar #2
01. maj 2017 af lauraa19 (Slettet)

Super! Tak!


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.