Kemi

hjælp med kemi opgaver!!

03. maj 2017 af brugforhjælpT (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe,har fået denne opgave

a) beregn hvor mange mol alkohol der er i en almindelig pilsner 4,6% vol, 330 ml

b) afstem processen i sur væske

Cr2O7{-2} + CH3OH =  HCOOH + Cr{+3}

c) bestem oxidationstallet for S i stoffet Na2S2O3


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2017 af rami020800 (Slettet)

2y solgym


Svar #2
03. maj 2017 af brugforhjælpT (Slettet)

hvad rami020800


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2017 af mathon

a)

4,6Vol% ethanol har densiteten 0,991 g/mL.
M(C6H6O) = \small SUM\left (\left \{ \left. 6,6,1 \right \} \right.\cdot \left \{ \left. 12.011,1.008,15.999 \right \} \right. \right )\; \tfrac{g}{mol}=94{,}113\; \tfrac{g}{mol}

            \small m_{alkohol}=0{,}046\cdot (330\; mL)\cdot \left ( 0{,}991\; \tfrac{g}{mL} \right )=15{,}043\; g

            \small \small n_{alkohol}=\frac{m}{M}=\frac{15{,}043\; g}{94{,}113\; \tfrac{g}{mol}}=0{,}16\; mol


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2017 af mathon

b)

                   \small \overset{\mathbf{\color{Red} -2}}{C}H_3OH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{\color{Blue} +6}}{Cr}_2{O_7}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; H\overset{\mathbf{\color{Red} +2}}{C}OOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{\color{Blue} +2}}{Cr}{^{2+}}           ikke afstemt


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2017 af mathon

c)
                          \overset{\mathbf{\color{Red} +2}}{S\! }_2{O_3}^{2-}


Skriv et svar til: hjælp med kemi opgaver!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.