Kemi

Beregning af pH

04. maj 2017 af Luxiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en blanding eddikesyre-acetat buffer med pH på 5.00. Dets koncentration er 0.1M. 

pka = 4.76. 

Jeg skal finde den nye pH ved tilsætning af 6.30mL HCl 0.320M

Jeg finder først mine koncentrationen i bufferen med pufferligningen: 

Jeg får det til at den indenholder 0.00793 mol base og 0.00457 mol syre. 

Igen bruger jeg pufferligningen, og ligger nu 0.002mol syre til på syresiden i pufferligningen. Dette giver mig en pH på 4.84. Er dette korrekt? 


Svar #1
04. maj 2017 af Luxiee (Slettet)

Jeg tror jeg også skal trække dem fra på basesiden. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2017 af mathon

6.30 mL 0.320 M HCl ækvivalerer 0,0020 mol H3O+

1 L puffer indeholder
                                        \small 0{,}0635\; mol base
                                        \small \small 0{,}0365\; mol syre

efter tilsætning af 0,0020 mol HCl:

                                    \small \small pH=4{,}76+\log\left ( \frac{0{,}0635-0{,}0020}{0{,}0365+0{,}0020} \right )=4{,}96


Svar #3
04. maj 2017 af Luxiee (Slettet)

Glemte selvfølgelig at sige jeg havde 125 mL buffer. Metoderne stemmer overens. Tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2017 af mathon

Efter ændret information:

6.30 mL 0.320 M HCl ækvivalerer 0,0020 mol H3O+

125 mL puffer indeholder
                                        \small 0{,}0079\; mol base
                                        \small 0{,}0046\; mol syre

efter tilsætning af 0,0020 mol HCl:

                                    \small \small pH=4{,}76+\log\left ( \frac{0{,}0079-0{,}0020}{0{,}0046+0{,}0020} \right )=4{,}7


Skriv et svar til: Beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.