Matematik

Find koordinatpunkter med vektorer

10. maj 2017 af mariesommer - Niveau: B-niveau

Se vedhæftet billede først.

Opgaven lyder: Beregn koordinater til punkterne.

Så jeg har en afstand og en retningsvinkel, men hvordan bruger jeg vektorer til at kunne finde koordinatpunktet ved hjælp af beregning?

Vedhæftet fil: Skærmbillede (158).png

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2017 af peter lind

koordinaterne til vektorerne er r(cos(v), sin(v) ) r er længden af vektoren, v er retningsvinklen


Svar #2
10. maj 2017 af mariesommer

Så hvis man skulle beregne punktet for B, ville det gøres sådan?

x = r*cos(v) = 152,47*cos(-24,73) = 138,49

y = r*sin(v) = 152,47*sin(-24,73) = -63,78


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2017 af peter lind

ja


Svar #4
10. maj 2017 af mariesommer

ok tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Find koordinatpunkter med vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.