Matematik

To sider og et areal

18. maj 2017 af Mirandola (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad gør man, hvis man skal bestemme en mellemliggende vinkel i en trekant, hvor man kender to sider, arealet samt, at den ønskede vinkel er spids. Er det appelsinformlen man skal have fat i, og hvorfor gider Nspire ikke løse ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2017 af mathon

formentlig:
                     \small V_{spids}=\sin^{-1}\left ( \frac{2\cdot T}{s_1\cdot s_2} \right )
når
             \small T er trekantarealet
             \small s_1 og \small s_2 er to af trekantens sider
             \small V_{spids} er den mellem \small s_1 og \small s_2 liggende vinkel.


Skriv et svar til: To sider og et areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.