Matematik

Skærings mellem andengradsligning og lineær funktion

28. maj 2017 af MissGeek87 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet lyder: Forklar detaljeret beregningsmæssigt hvordan man bestemmer skæringspunktet mellem graferne for funktionerne: 

g(x) = x2 - 6x + 12 og h(x) = x + 2

Jeg har forstået at man skal sætte de to ligninger lige med hinanden, hvilket jeg har gjort og jeg får således: 

x- 6x + 12 = x + 2 <=>

x2 - 6x + 12 - x - 2 = x2 - 5x + 10. 

Når jeg finder diskriminanten får jeg -15, hvilket så betyder at man ikke får nogen nulpunkter til formlen. Det passer også fint med at grafen ikke skære i x-aksen. Men hvordan finder jeg de to skæringspunkter der er ml. de to beregningsmæssigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2017 af SuneChr

x2 - 6x + 12 = x + 2

x2 - 7x + 10 = 0   med diskriminant 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2017 af Rossa

For x2-6x+12 = x+ 2
Så får jeg en andengradsligning som x2 - 7x +10=0 og en diskriminant d = 9


Svar #3
28. maj 2017 af MissGeek87 (Slettet)

Tak, det stemmer nu. Kom vist til at trække x fra i stedet for at ligge det til, således at jeg får 7x. 


Skriv et svar til: Skærings mellem andengradsligning og lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.