Fysik

Acceleration Under nedbremsning

30. maj 2017 af srejr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder og kæmper lidt med en opgave, som jeg håber jeg kan få lidt hjælp til..

Intro:
En bil med massen 1.3*10^3 kg kører ud ad en vandret vej med farten 85km/h
Bilen bremser med konstant bremsekraft, der har størrelsen 7.8 kN

A) Beregn størrelsen af bilens acceleration under nedbremsning
B) Beregn bilens bremselængde
C) Beregn den energi, der afsættes i bilens bremser under nedbremsningen.

Ved ikke hvordan jeg skal komme igang, da jeg syntes der mangler noget information.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2017 af peter lind

A) brug Newtons anden lov. F = m*a

B)  2a*s =v2

C) E = ½.m*v2


Skriv et svar til: Acceleration Under nedbremsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.