Kemi

Beregning af opløslighedsproduktet

06. juni 2017 af sansas - Niveau: A-niveau

Opløseligheden af Ca(OH)2 i vand bestemt til1,11*10-2 M ved 25 °C.

Jeg skal derfor beregne opløseligheden for Ca(OH)2 i vand ved 25 °C.

Er der ikke en, som kan vise mig, hvordan man takler sådan en opgave an og løser den trinvis?  Det kunne også være en stor hjælp, hvis der var en som kunne vise metoden til at løse den via lommeregneren med cas. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2017 af janhaa

Ksp = x*(2x)^2 = 0,0111

so

x = 0.1405 (M)


Svar #2
06. juni 2017 af sansas

Jeg gør, hvad du skriver 

Opstiller det på følgende måde;

Solve(x*(2x)2=1.1*102,x) 

Jeg får: x=3.01841 

... Hvad gør jeg galt?


Svar #3
06. juni 2017 af sansas

Kom til at glemme - foran 2 (opløftet). Men jeg får stadig et andet svar end dit: x=0.140102


Skriv et svar til: Beregning af opløslighedsproduktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.