Kemi

Beregning af ionstyrke

06. juni 2017 af sansas - Niveau: A-niveau

Jeg skal beregne ionstyrken i en mættet opløsning af Ca(OH)2 i vand ved 25 ºC. Hvordan gøres det? Jeg kan ikke finde det, og håber på en forklaring. 

Opløsligheden af Ca(OH)2 i vand er bestemt til 1.11*10-2

Derved beregnede jeg Lc for Ca(OH)2 i vand ved 25 ºC til 0.140102 mM

 


Svar #1
06. juni 2017 af sansas

Ingen som kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2017 af janhaa

#0

Jeg skal beregne ionstyrken i en mættet opløsning af Ca(OH)2 i vand ved 25 ºC. Hvordan gøres det? Jeg kan ikke finde det, og håber på en forklaring. 

Opløsligheden af Ca(OH)2 i vand er bestemt til 1.11*10-2

Derved beregnede jeg Lc for Ca(OH)2 i vand ved 25 ºC til 0.140102 mM

 

I = 0,5*(0,14*2^2 + 2*0,14*(-1)^2) M = 0,42 M


Svar #3
06. juni 2017 af sansas

#2
#0

Jeg skal beregne ionstyrken i en mættet opløsning af Ca(OH)2 i vand ved 25 ºC. Hvordan gøres det? Jeg kan ikke finde det, og håber på en forklaring. 

Opløsligheden af Ca(OH)2 i vand er bestemt til 1.11*10-2

Derved beregnede jeg Lc for Ca(OH)2 i vand ved 25 ºC til 0.140102 mM

 

I = 0,5*(0,14*2^2 + 2*0,14*(-1)^2) M = 0,42 M

Er slet ikke med på, hvor de fik alle de tal fra, og hvad du gjorde helt præcist. Hvad hedder formlen, som du benytter dig af her?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2017 af janhaa

formula for ionic strength


Skriv et svar til: Beregning af ionstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.