Matematik

At finde nulpunkter på CAS værktøj.

09. juni 2017 af rasm308j (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg er ved at forberede mig til eksamen, men jeg undrer mig over noget som jeg håber at i kan svare mig på. 

Jeg har funktionen 1/4x^4-x^3-11x^2+24x

Når jeg så skal finde nulpunkter for funktionen herover, kan de så findes ved at indsætte det i solve og skrive: solve(1/4x^4-x^3-11x^2+24x=0,x)

Jeg får her x'erne til at blive -6 v 0 v 2 og 8.

Håber i kan hjælpe:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2017 af mathon

Ja det er rigtigt!


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. juni 2017 af Mathias7878

Ja ved at løse ligningen f(x)=0 vha. solve finder du x-koordinaterne til nulpunkterne. Bare husk at skrive, at du løser ligningen f(x)=0 vha. solve for at finde nulpunkterne. Du bruger nemlig "solve" til at løse ligninger. Derfor undgå at skrive ting som "jeg sætter det her ind i solve", men skriv i stedet for "jeg løser ligningen f(x)=0 for at finde x-koordinanterne til nulpunkterne vha solve". 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2017 af sjls

Man kan faktisk også bare skrive nulpunkter(1/4x^4-x^3-11x^2+24x), hvis man bruger Maple. Men det lærer man som sådan ikke så meget af.


Svar #4
09. juni 2017 af rasm308j (Slettet)

Tak for de hurtige tilbagemeldelser, de er meget brugbare!
Har lige et sidste spørgsmål til den her.
Bliver kordinatsættet for nulpunkterne så (-6,0) v (0,0) v (2,0) og (8,0)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2017 af sjls

Ja.


Skriv et svar til: At finde nulpunkter på CAS værktøj.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.